KOSOVO NYTT DXCC LAND
Publisert av LA3RNA den 26. January 2018 12:40

Nyhetsikoner: parabol-9042.gifNRRLs HF Traffic Manager LA4LN melder:

Hovedstyret for ARRL besluttet på sitt møte 19. til 20. januar å legge til ett kriterium for definisjon av land akseptert for sitt DXCC (DX Century Club) diplom: Landet har en selvstendig amatørradio-organisasjon, som er medlem av IARU, og landet er inkludert i USAs liste over selvstendige stater i verden. Artikkelen fortsetter under «Les mer»

 


Utvidet nyhet

Resultatet av dette er at republikken Kosovo ble lagt til listen over DXCC-land, med gyldighet fra 21. januar 2018 klokken 0000 UTC.
 
Det vil si at det nå er 340 DXCC-land (kalt "entities"). Hvis man nå titter på listen over de mest ønskede land som radioamatører ønsker kontakt med, finner vi som Nr. 1 Kosovo, Nr. 2 Nord-Korea, og Nr. 3 Bouvetøya.
Se hele listen på internett: www.clublog.org/mostwanted.php
 
Kosovo erklærte sin uavhengighet fra Serbia den 17. februar 2008. Så langt har Kosovo ikke oppnådd medlemskap i FN, og heller ikke blitt tildelt kallesignal-prefiks av ITU (FN-organet Den Internasjonale Telekommunikasjons-Union). Republikken Kosovo har selv valgt å benytte det ledige prefikset Z6 på fly og for radiostasjoner.
 
Radioamatør-stasjonen Z60A (Zulu seks null Alfa) er fra 21. januar aktiv på mange bånd med mange besøkende internasjonale operatører, og en 2 ukers lang aktivitet er planlagt fra denne spesielle stasjonen, som skal markere ti år siden Kosovos uavhengighet. Loggen blir daglig lagt ut på internett-siden www.clublog.org. QSL via OH2BH.
I tillegg er det andre Z6-stasjoner i gang fra Kosovo.